hotel Palace
carrer le Octavian Goga, núm.4
Sinaia
1914

Arquitecte
Petre ANTONESCU

1914 : hotel
2003 :
hotel 4 estrelles

L’edifici té soterrani, planta baixa i tres pisos, (quatre en el cos central). L’arquitectura mesurada és el resultat d’una planta simètrica, l’eix de la qual està orientat d’est a oest i passa pel vestíbul. A la planta baixa, el vestíbul s’estén cap al parc, en un volum amb forma de polígon. La zona superior de la façana, sota el ràfec, està decorada amb una espècie d’escut amb ornaments de tipus Art Nouveau.

Materials: Maó, formigó, fusta i xapa de zinc

Tècniques: Mur de maçoneria portant de pedra de Busteni, al soterrani i a la planta baixa, i de pedra i maó a les plantes superiors, sòls de formigó i coberta amb estructura de fusta recoberta amb xapa de zinc.

Influències: Arquitectura eclèctica amb elements de decoració Art Nouveau

Context urbà: Ubicat al parc central, l’hotel Palace està situat perpendicularment a la façana principal del casino, i segueix l’orientació est-oest. A la façana de la part oest, que dóna al carrer, s’hi troba la porta principal d’accés; la façana de la part est dóna al parc i a la vall del Prahova. Rehabilitació : L’edifici fou restaurat correctament a finals de l’any 1990 per l’arquitecte Constantin Rulea.