Museu Dr. Minovici
Bucarest
1907

Arquitecte
Cristofi CERCHEZ

1907 : habitatge que albergava també la col·lecció etnogràfica del propietari.
2003 :
seu del Museu d’Art popular des de 1948, amb caràcter commemoratiu.

Se n’ha conservat el despatx del propietari, el col·leccionista Dr. Minovici. El Museu Dr. Minovici és una vil·la amb soterrani, planta baixa, pis principal, golfes i torra amb talaia que usa temes de l’antiga arquitectura del país de la zona subcarpàtica. L’exterior, amb decoracions simples amb motius vegetals als marcs de les finestres i de les portes, fa servir l’arquitectura de les cases fortes de la zona d’Oltènia a la qual afegeix elements de ceràmica vidrada.

Materials: pedra, maó, teula, fusta esculpida a la llotja, fustes, contracavalls, petites columnes, parquet i escales a l’interior), pintura mural (al sostre de la talaia), ferro forjat (a les finestres, portes i escales de l’interior), ceràmica (als medallons de les façanes) i pedra arenosa (al paviment de la llotja).

Tècniques: mur de maçoneria portant de maó, sòls de fusta, sòcols de pedra, estructura de fusta i coberta de teula.

Influències: arquitectura autòctona utilitzada als habitatges amb fortificacions (cule) del nord d’Oltènia

Context urbà: enmig d’una zona verda, a l’extrem nord de la via Kiseleff, a prop del pavelló de l’antiga Estació reial de trens de Baneasa, en una petita plaça amb una font (feta als anys 1930 per l’arquitecte Duiliu Marcu).

monument d’arquitectura