Teatrul Renard
12-12bis, rue du Renard
4° ardt / Paris
1901

Arhitecti
J.-P. BAUHAIN
Edouard BARBAUD

(Syndicat de l'Épicerie)

Un imobil de piatră, cu șase nivele și șase travei, cu fațadă simetrică și ritmat de alternanța traveilor proeminente și retrase și de balcoanele care se întind pe întreaga lungime a etajelor doi și cinci.

Balcoanele etajelor doi și cinci sunt susținute de frize sculptate, tratate foarte interesant. Friza de la primul etaj, de deasupra ferestrelor, este constituită dintr-un arc în plin cintru, care primește, pe de o parte, un decor cu motiv vegetal și, pe de altă parte, în punctul care unește curbura arcelor cu brâul de deasupra lor, sprijinind traveile proeminente, putem zări personajele feminine.Friza de la etajul patru primește un decor sculptat cu floarea-soarelui și capete feminine în cheile de boltă ale ferestrelor.Feroneria balcoanelor prezintă un decor abstract foarte fluid, dar lipsit de originalitate.

Lintoul ușii de la intrare, din piatră, formează o curbă ondulantă, primind un decor sculptat cu motive florale și conuri de pin.Ușa de la intrare, din lemn și fier forjat, primește un decor abstract.

Artistes: RISPAL J.