Hotel Ceramic
34, avenue de Wagram
8° ardt / Paris
1904

Arhitect
Jules LAVIROTTE

Acest mic imobil, pe opt nivele este acoperit în întregime cu gresie de Alexandrue Bigot. Din păcate, începând din 1904, culorile s-au estompat mult, sub efectul razelor solare. Fațada este foarte frământată, simetria ei este distrusă de organizarea deschiderilor și de elementele ieșite în afară. Efectul de mișcare este creeat de mai multe elemente : liniile discrete ale consolelor de la parter, care se transformă în ornamentele rotunde ale traveei laterale, ieșite în afară, dând senzația de creștere în dimensiune.Un alt element interesant: tije sau liane pornind de la subsolul parterului, înglobând ferestrele și ușa de intrare, pentru a urca apoi spre primul etaj și a încadra o fereastră amplasată acolo Toată fațada este bogat decorată cu elemente din ceramică având motive vegetale foarte realiste.

Balcoanele de la al treilea, al patrulea și al șaselea etaj se succed la intervale egale pe fațadă, iar cele de la etajul trei prezintă o decorațiune florală foarte abundentă și o balustradă decorată cu motive vegetale stilizate.

Cel de-al patrulea etaj, nu prezintă un decor special, cu excepția balustradei din fier forjat, ornate cu motive vegetale stilizate. Balconul de la etajul șase este susținut de console impunătoare, decorate în partea de jos cu flori, iar balustrada din fier forjat prezintă de asemenea un decor vegetal stilizat.

In 1905, această clădire a primit o recompensă din partea Consiliului Municipal al Orașului Paris.

Clasat monument istoric nacional 1964

Artistes: LAPHILIPPE, BIGOT Alexnandre